Ben jij lief voor jezelf of enkel lief voor andere mensen?

Pitstop040 coaching voor jou

Voel je je een verwaarloosde oldtimer?
Heb jij je ook jarenlang voornamelijk gericht op de buitenwereld? Is je binnenwereld verdord, verdroogd en verlept? Herken je je eigen gevoelens onvoldoende en geef je onvoldoende gehoor aan signalen van je lichaam? Laat dan de woorden van de haptonoom Ted Troost echoën door je hoofd: “het lichaam liegt nooit”. Helemaal waar en onmogelijk om langdurig te negeren.

“Goed je best doen en lief zijn” zijn veelgehoorde uitspraken voor velen van ons. Ze worden vanaf je prille jeugd geuit door je vader, je moeder, opa, oma, de juf en de meester.
Een uitspraak waarbij velen in de dagelijkse praktijk teveel ruimte zijn gaan geven aan anderen ten koste van zichzelf, waarbij men ondergesneeuwd is geraakt door andermans belangen, wensen of agenda’s. In ons werk komen we veel cliënten tegen die zichzelf in de loop der jaren hebben verwaarloosd. Ze beschikken vaak over een prachtig verzorgd uiterlijk en een verwaarloosd innerlijk.

Ik schrijf dit blog om aandacht te geven aan lief zijn voor jezelf, terwijl ik mezelf ook weleens finaal voorbij loop. Geregeld heb ik me een “uitgerekt elastiek” gevoeld dat niet meer terugveerde na een intensieve periode. Betekent jouw begin van de vakantie ook een bezoek aan je huisarts omdat je weer één of andere ontsteking aan je oog, oor of keel hebt? Herkenbaar?

Voor wie of wat ga jij maar door en door?
Het is als doorrijden terwijl er allerlei alarmlampjes branden op het dashboard. Doorrijden is gevaarlijk en kost veel kracht, maar ja, zolang we rijden…, totdat je niet meer kunt starten…
Is jouw buitenwereld belangrijker dan je binnenwereld? Herken je überhaupt nog de signalen van je lichaam en geest?

De wasstraat is er voor jou!
Voel je je als een oude, versleten auto? Knipperen er rode lampjes en kun je de handleiding niet meer vinden? Wil je meer balans tussen geven en nemen en inzicht verkrijgen in je energiegevers en energievreters?
Pitstop 040 heeft een systemisch programma ontwikkeld om je door “de wasstraat” te rijden. Het stof wordt eraf gewassen, je komt weer fris in de lak te staan. Je leert goed voor jezelf te zorgen, zodat je vanuit die gezonde basis er voor anderen kunt zijn.

Wil je meer weten? Kom vrijblijvend kennis maken.
Graag tot ziens in de garage van Pitstop040. https://pitstop040.nl